workshops, lezingen & introductie middag

divers en op maat

Lezing

‘VAN INNERLIJKE STRIJD NAAR INNERLIJKE VREDE’
geleid door Berry Rijkers.

 

Ieder mens kent een innerlijke strijd. Het leven is niet voortdurend gebaseerd op een staat van balans. Met regelmaat worden wij geconfronteerd met situaties die de balans kunnen verstoren in onszelf en/of in de wereld om ons heen. Als we niet weten hoe we hoe we hiermee om moeten gaan kan dit leiden tot een moment waarin we vastlopen

Wij mensen hebben het innerlijk vermogen om deze verstoring, zowel in ons zelf als om ons heen, te herstellen en te sturen. We bezitten een innerlijk instrument wat ons hierbij helpt. Als wij bewust zijn hoe dit werkt weten we hoe we de disbalans kunnen herstellen. Je bent zelf in staat te voorkomen dat je vastloopt.

Berry Rijkers, de grondlegger van de Repairing Balance, heeft deze innerlijk strijd 35 jaar geleden aan den lijve ondervonden. Na 5 jaar zelfonderzoek kreeg hij inzicht op het innerlijk instrument en de verbanden tussen gevoelens, emoties en handelen. Hierdoor was hij in staat om zijn innerlijke strijd om te zetten naar innerlijke vrede en vrijheid. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het bouwen van de methode Repairing Balance® en een visie voor het welzijn van de mens.

Berry heeft het afgelopen jaar gewerkt aan zijn nieuwe boek ‘Angst mijn beste bondgenoot’ wat dit najaar zal verschijnen. Daarin neemt hij de lezer mee naar een kijkje achter de schermen van Repairing Balance. Tijdens de lezing zal hij hier al een en ander over prijsgeven.

Tijdens de lezing vertelt Berry je ook zijn eigen verhaal, hoe zijn proces verlopen is en hoe dit ook voor jou van waarde kan zijn. Ervaring heeft geleerd dat wanneer je vanuit dit inzicht gaat leven het je energie zal geven. Je bent in staat om vanuit je eigen kracht in je werk te staan en/of in relatie met anderen met als resultaat dat je het leven als meer zinvol ervaart.

De organistie is in handen van ‘OP HODENPIJL’

Kosten

€ 15,- p.p. + € 1,- servicekosten
maximaal 40 personen

Datum

vrijdag 14 juni

Tijd
19.30 – 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Waar

Op Hodenpijl, pastoriekamer
Rijkstraatweg 20-22
2636 AX SCHIPLUIDEN

Inschrijven kan via de onderstaande link
https://ophodenpijl.stager.co/web/tickets/111408141

 

Workshop
‘DE KRACHT VAN ONS INNERLIJK INSTRUMENT’ geleid door Berry Rijkers.

 

Meten = Weten
Het is niet de ander of de gebeurtenis die ons uit balans brengt, maar onze reactie hierop. Zolang iets dynamisch is kan het bewegen, is verandering mogelijk en kun je groeien.
Alles draait om bewegen, om signalen en de verbinding die jij hiermee maakt.
Onze zelfontwikkelde Test Repairing Balance© geeft zicht op hoe jij beweegt in je denk- en gevoelswereld en waar jij verbinding mee maakt.
Je bent welkom om kennis te maken met de methode ‘Repairing Balance’. Een geheel verzorgde dag waarbij we de kracht van het innerlijke instrument centraal stellen. De methode leert mensen (privé en/of zakelijk) inzicht te krijgen in het ontstaan van onbalans en hoe zij hun natuurlijke balans weer kunnen herstellen.

 

Kosten
150 euro excl. 21% btw., incl. lunch, graag vooraf aanmelden

Datum
2024: vrijdag 12 april,  vrijdag 24 mei en vrijdag 07 juni

Tijd
10.00 – 16.00 uur

Waar
Op Hodenpijl, voormalige pastorie, 2e etage
Rijkstraatweg 20-22
2636 AX SCHIPLUIDEN

Aanmelden?

Ga naar ‘Aanmelden voor een workshop’ hiernaast op de pagina vul je naam in, klik op Agenda voor de juiste datum en meld je aan.

Voor groepen of bedrijven kunnen we eventueel een andere dag inplannen of op lokatie komen. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie via berry@repairingbalance.nl  of bel naar +31 103 070 989.

Aanmelden voor een workshop

3 + 1 =

Introductie middag

‘VAN REPAIRING BALANCE METHODE NAAR EEN VISIE OP HET LEVEN IN BALANS’

 

Berry Rijkers is de grondlegger van de Repairing Balance® methode. Een baanbrekende methode waarmee geen symptomen worden bestreden maar een duurzame oplossing wordt geboden voor balans in je leven. Mensen worden weer mens, ervaren weer plezier en staan daardoor op een meer open en natuurlijke manier in relaties en verbindingen.

Herstel je natuurlijke balans

Heb je het gevoel dat je altijd gehaast bent?  Heb je soms behoefte aan meer rust en tijd in te kunnen plannen om meer leuke dingen te doen? Zonder stress, zonder het gevoel dat je moet haasten of dat je je zelf schuldig zou moeten voelen? Loop je weleens vast in je leven, of heb je gedurende moeilijke omstandigheden last van paniek of angst? Wist je dat je als mens 24 natuurlijke gevoelsbehoeften hebt en dat als deze uit balans zijn, je dan kan vastlopen? 

Je gevoelsleven is je innerlijk instrument. Je krijgt inzicht hoe belangrijk de ontwikkeling van je gevoelens voor de rest van je leven is en hoe je daar, onafhankelijk van anderen, in kunt sturen. Je leert dat gevoelens net zoals denken een belangrijk instrument in ons is en daarom dezelfde kwaliteit heeft. Tijdens deze middag vertelt Berry Rijkers je over het ontstaan van de methode en krijg je inzicht welke gevoelsbeweging bij jou wellicht wat extra aandacht nodig heeft en waar eventuele mogelijke blokkades zitten. Door de combinatie van visie en een praktische oefening, kan je ervaren wat de methode inhoudt en waar dit een toegevoegde waarde voor jou kan zijn. 

Je bent van harte welkom!

Kosten

€ 125,- excl. 21% btw p.p. 

Datum
Op aanvraag

Tijd
13.00 – 16.00 uur

Waar
Op Hodenpijl, voormalige pastorie, 2e etage
Rijkstraatweg 20-22
2636 AX SCHIPLUIDEN

Introductie middag aanvragen?

Stuur een e-mail naar berry@repairingbalance.nl

Wij geven ook workshops en themadagen op maat.

Denk daarbij aan een workshop of meerdere themadagen voor een speciale doelgroep zoals praktijkondersteuners, leerkrachten, afdelingen van bedrijven en/of overheidsinstellingen enzovoort.

Wij maken daar een aangepast programma voor.

Voor meer informatie neem contact op via berry@repairingbalance.nl  of bel naar +31 103 070 989.

Introductie voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfseigenaren: VERZUIM, JE KAN HET ‘VOOR’ ZIJN!

Workshop
‘UITVAL OF VERZUIM LIGT MEESTAL NIET AAN DE WERKDRUK’

 

Berry Rijkers en Margo Sentjens van Repairing Balance Nederland organiseren workshops ‘over uitval op de werkvloer, het ligt meestal niet aan de werkdruk’.

Repairing Balance Nederland nodigt leidinggevenden, hr managers en bedrijfseigenaren uit om kennis te komen maken met onze baanbrekende methode.

Op een geheel verzorgde dag, woensdag 8 november, vertellen we je hoe het komt dat medewerkers steeds vaker vast lopen in hun gedrag, gevoelens of hun functioneren. Het lijkt of niets meer uit hun handen komt. Toch is werkstress vaak niet de oorzaak van het verzuim. Het zijn vooral de maatschappelijke en privé-factoren die bijdragen aan veel stress.
Repairing Balance is gespecialiseerd in het voorkomen van verzuim.
Met een speciaal door ons ontwikkelde meting kunnen wij zien op welke vlakken de medewerker uit balans is, wij leren de medewerker hierin te sturen waardoor terugval nihil wordt.

Je maakt kennis met de methode Repairing Balance®.
We vertellen over het ontstaan van de methode en hoe daaruit een unieke meting is ontwikkeld. Deze meting geeft inzicht waar de medewerker in balans is en waar mogelijk blokkades zitten. Door de combinatie van visie, oefeningen en uitleg, kan je tijdens deze dag zelf ervaren wat de methode inhoudt en waar dit een toegevoegde waarde voor jou, je organisatie en medewerkers of cliënt/patiënt kan zijn. De primaire doelstelling van Repairing Balance is het herstellen van balans én de vaardigheid om zelf sturing te kunnen geven wanneer er weer een situatie van onbalans ontstaat, met andere woorden: Leven en werken vanuit een gezonde basis in denken en voelen.

Je bent van harte welkom!

Preventie

Kosten

€ 225,- p.p. excl. 21% btw incl. lunch

Datum
Op aanvraag

Tijd
09.30 – 17.00 uur

Waar
Op Hodenpijl, voormalige pastorie, 2e etage
Rijkstraatweg 20-22
2636 AX SCHIPLUIDEN

Workshop aanvragen?

Stuur een e-mail naar berry@repairingbalance.nl of margo@repairingbalance.nl

 

Repairing Balance aanpak;

“Met dit traject heb ik een geweldige doorbraak bij mezelf teweeg gebracht. Ik ben instaat om in balans te blijven. Ik laat me tijdens onderhandelingen en overleggen niet meer uit het veld slaan, sta stevig in mijn schoenen en doorzie de spelletjes die er gespeeld worden. Het is heerlijk om hier nu ontspannen van te kunnen genieten in plaats van in de stress te schieten en mezelf in allerlei bochten te wringen waar ik niet meer uitkwam.”

 

Volg ons